Recursos

Per proporcionar facilitats tècniques i logístiques a la recerca, la Reserva de Biosfera de Menorca disposa d'una sèrie d'eines, entre les que destaquem l'existència d'una diversa cartografia i la possibilitat de disposar d'un allotjament.

 
Cartografia digital
 
Cartografía digital

Menorca posseeix una potent eina que permet accedir a gran part de la informació i recursos de forma digital. La IDE (Infraestructura de Dades Espacials) et permet accedir, seleccionant les capes del teu interès, a informació rellevant sobre turisme actiu, patrimoni, agricultura i medi ambient, infraestructures i equipaments municipals (aigües, sanejament, etc.). També pots accedir a la IDEIB, a la que trobaràs tota la informació geogràfica de les Illes Balears, incloent també la informació de la IDE Menorca.

Residència per a investigadors
 
Sa Granja

Per a l'allotjament durant els períodes d'estada a la reserva, durant els anys 2015 i 2017 es van rehabilitar dos habitatges que es troben a les dependències del Departament de Medi Ambient i Reserva de Biosfera situades a l’entorn del municipi de Maó (ctra. Maó-Es Grau km 0,5), a les dependències de Sa Granja, i que pot donar cabuda fins a 15 persones durant el seu treball de camp. L'habitatge està completament equipat.

 
Estació de investigació Jaume Ferrer

Gestionada per l'Institut Espanyol d'Oceanografia, disposa d'un lloc d'allotjament i d'equipament cientificotècnic per dur a terme treballs de recerca centrats principalment en el medi marí.

 
Centre d'Interpretació del Parc Natural des Grau

Situat a la zona nucli de la reserva de biosfera, disposa d'un apartament per a allotjament, així com algunes sales on es pot dur a terme l'anàlisi i el tractament de dades.