Itineraris i Centres RB

 

Itineraris i Centres RB

La divulgació és una de les tasques importants de la Reserva de Biosfera Menorca. Transmetre els valors de la pròpia Reserva de Biosfera a la població local i als visitants, així com donar a conèixer les actuacions i recerca que es duen a terme, permeten generar actituds favorables cap a la conservació.

 
 
Itineraris

Al llarg del territori de Menorca, existeixen diversos itineraris que ens ofereixen la possibilitat de descobrir aspectes interessants de l’illa. Trobem itineraris florístics, ornitològics, geològics, rutes eqüestres, rutes amb bici, en caiac, etc. Totes aquestes rutes poden ser consultades mitjançant l'eina del visualitzador de mapes de l‘IDE (tant l'ambiental com el turístic) on s'ofereix informació detallada.

A més, també ens permet localitzar diferents punts concrets en funció del nostre interès: fars, esglésies, museus, teatres, platges, etc.

 
Xarxa de centres RB

A Menorca existeixen diversos centres d'interpretació, repartits al llarg del seu territori, cadascun centrat en aspectes diferents de la Reserva de Biosfera de Menorca. D'aquesta manera, el conjunt d'aquests centres ens permet la interpretació i transmissió de coneixements dels diversos elements fonamentals que conformen la Reserva de Biosfera de Menorca. Actualment s'està impulsant la creació d'una xarxa que comprengui la totalitat de centres d'interpretació de l’illa, facilitant així la tasca de divulgació i educació. Els centres involucrats són: Centre de Geologia, Centre d'interpretació del cap de Cavalleria, Parc Natural de s'Albufera des Grau i el Centre Artesanal de Menorca.