Congrés d'Ornitologia

Congressos

Presentam els treballs de seguiment d'aus al congrés d'ornitologia de les terres de parla catalana

23/10/2018

Els dies 12, 13 i 14 d'octubre es va celebrar a Barcelona el primer Congrés d'Ornitologia de les terres de parla catalanes organitzat per l'Institut Català d'Ornitologia (ICO), el Centre d'Estudis de la Neu i de la Muntanya d'Andorra (CENMA ), el Grup Balear d'Ornitologia (GOB), la Societat Ornitològica de Menorca (SOM), el Grup AU i el Museu de Ciències naturals de Barcelona.

A partir de la pregunta "L'ornitologia a nostra casa: què s'està fent al territori?" es van presentar els treballs que s'estan duent a terme arreu dels territoris de parla catalana pels diferents investigadors, grups ornitològics i entitats.

El Congrés va tenir lloc al Museu de Ciències Naturals de Barcelona, i va rebre una gran acollida i participació amb 162 persones inscrites, el que provocà que es tanquéssin les inscripcions per haver superat l'aforament màxim. A més va tenir més de 100 contribucions que van tractar una gran diversitat de temes.

Pel que fa a  Menorca, es van presentar set comunicacions: sobre reproducció de l'abellerol, variacions de la població reproductora d'avió comú al llarg de 19 anys, 25 anys d'estudi de la migració prenupcial a l'illa de l'Aire, efectes del canvi climàtic en les aus de Menorca, 2 treballs sobre la baldriga i un treball sobre el programa de seguiment de l'avifauna a la Reserva de Biosfera de Menorca.

L'Agència Menorca Reserva de Biosfera va estar representada per Félix de Pablo, Tècnic en Biodiversitat, que presentà un pòster sobre el programa de seguiment de l'avifauna a la Reserva de Biosfera de Menorca que mostrava els treballs de seguiment d'aus que s'estan duent a terme anualment a l’illa.Seguiment de l'avifauna