Projecte DestiMED 2018: Menorca, una destinació ecoturística

Menorca participa en aquest projecte europeu que treballa per definir una xarxa de destinacions turístiques sostenibles a la Mediterrània.

26/10/2018

Menorca forma part de DestiMED a través del departament de Medi Ambient i Reserva de Biosfera del Consell Insular de Menorca. Així, aquest projecte, finançat amb fons europeus, pretén crear paquets d'activitats ecoturístiques formats per productes i experiències que es podran certificar com a sostenibles.

Enguany, Menroca hi ha participat, per segon any consecutiu, com a territori pilot i oferint el seu propi paquet d’activitats ecoturístiques. Aquest ha consistit en una proposta per a grups reduïts, destinada a desenvolupar una experiència de turisme sostenible per tal de conèixer i tastar la nostra illa i que es pot dur a terme durant la temporada baixa.

Aquesta setmana, un conjunt de 7 experts vinculats al projecte DestiMED provinents d’Itàlia, Grècia, Espanya, Libia i Amèrica, s’han desplaçat a Menorca per a viure aquestes experiències.

Durant 5 dies, han pogut visitar diferents indrets de Menorca sense deixar d’aprendre i gaudir a la vegada. Entre d’altres activitats, han pogut passejar pel camí de cavalls tot escoltat a un guia expert en aus; aprendre a cuinar receptes típiques Menroquines com la caldereta de llagosta o la maonesa; visitar el Parc Natural de s’Albufera des Grau i el seu Centre d’Interpretació; tastar diversos productes locals com la mel o la cervesa artesana a més de gaudir cada dia d’àpats bassants en producte de proximitat i cuina menorquina. També han vistat el Centre de Recuperació de Fauna del GOB i com no, han après sobre els béns patrimonials de Menorca amb una visita a Líthica i a Punta Nati.

Els resultats que s’esperen a partir d’aquest projecte pilot són: establir un estàndard de destinacions ecoturístiques mediterrànies, marcar un sistema de seguiment per a avaluar el grau de sostenibilitat de l’oferta turística, crear productes d’ecoturisme amb certificació DestiMED, i definir les directrius per a l’elaboració de plans de maneig de l’ecoturisme en àrees protegides del Mediterrani.