Perseids a Menorca, Reserva i Destí Turístic Starlight

Ecoturisme

Els perseids a Menorca, Reserva i Destí Turístic Starlight

La certificació de qualitat del cel nocturn de l'illa ha permès impulsar diverses iniciatives turístiques per a l'observació d'estels durant l'esdeveniment astronòmic de les Llàgrimes de Sant Llorenç

10/08/2020

Les llàgrimes de Sant Llorenç, o perseids, són un dels espectacles astronòmics més populars de l'estiu a Menorca. Després de l'obtenció de les certificacions Starlight de qualitat de cel nocturn, l'illa es consolida com un dels destins més privilegiats per observar aquest esdeveniment, que ja ha començat, però que comptarà amb el seu punt més àlgid a partir d'avui dia 10 d'agost.

La declaració de Menorca com a Reserva i Destí Turístic Starlight el 2019 ens permetia encaminar-nos cap al compliment de dos objectius. D'una banda, continuar el camí iniciat per garantir la protecció del cel nocturn de l'illa mentre s'implementen formes més eficients d'enllumenat. El Reglament de Protecció del medi nocturn de Menorca, aprovat inicialment el 2018, no només va ser un mitjà per aconseguir les certificacions Starlight, sinó que suposa una eina necessària per a la preservació de l'entorn natural. A aquest reglament se suma el Pla d'Acció Starlight que, assumint aquest reglament, llista les accions que es pretenen dur a terme tant en matèria de conservació com en planificació astroturística.

Aquest és el segon gran objectiu de les certificacions, impulsar un nou model de turisme sostenible com ho és el turisme d'estrelles d'acord amb els valors d'una Reserva de Biosfera.

A continuació algunes de les activitats que s'organitzaran per gaudir d'aquest fenomen.  • SAN LORENZO EXPERIENCE. 13 d'agost. Gaudeix d'un sopar romàntic a l'hotel Rural Morvedra Nou i observa la pluja d'estels més important de l'any a les seves eres.

  • LLÀGRIMES DE SANT LLORENÇ A EL ROMERO. A partir del 9 d'agost. El restaurant sostenible El Romero apagarà els llums per gaudir dels Perseids. Sopar amb espelmes a la terrassa de la Plaça Espanya, a Maó.

  • ELS PERSEIDS AMB POLARIS MENORCA. 10, 12, 14 i 15 d'agost. Rutes a cavall, sopars o postes de sol en diferents localitzacions de l'illa combinades amb l'observació del cel nocturn de Menorca de la mà de Polaris Menorca.