‘Menorca Reserva de Biosfera - Turisme 0CO2’

Ecoturisme

Menorca dóna inici al projecte de turisme sostenible, amb el suport del Ministeri i del Govern de les Illes Balears, amb un pressupost total de 2.980.000

Els pilars fonamentals del projecte són la creació del concepte ‘Turisme 0Co2’ basat en una xarxa de camins, ja existents, que connecten terra, mar i cel i que compten amb interès turístic pels seus atractius naturals

16/10/2020

El Consell Insular de Menorca es presentà a la convocatòria de Plans de Sostenibilitat en Destinacions Turístiques amb el projecte ‘Menorca Reserva de Biosfera - Turisme 0CO2’ a dins de la categoria de plans de sostenibilitat turística en destins rurals o d’interior i d’espais naturals protegits. Després de posicionar-se com un dels projectes més ben valorats de les Illes Balears, el Govern estatal anuncià, el passat mes de setembre, que es tractava d’un dels plans aprovats.

Aquest projecte va néixer de la necessitat de seguir donant contingut al model turístic de Menorca, que se sustenta en dos pilars bàsics: la figura de Reserva de Biosfera i el turisme responsable i compta, com un dels seus principals objectius, amb el desenvolupament rural de l’illa. Així com ha esmentat la Presidenta del Consell Insular, Susana Mora ‘la proposta es basa en donar a la figura de Reserva de Biosfera una visió turística que permeti fer compatible aquesta activitat amb el benestar de l’entorn natural i de les persones, el que farà també diferenciar-se de la resta dels destins competidors en l’àmbit mediterrani’.

Els pilars fonamentals del projecte són la creació del concepte ‘Turisme 0Co2’ basat en una xarxa de camins, ja existents, que connecten terra, mar i cel i que compten amb interès turístic pels seus atractius naturals, astronòmics, gastronòmics, etnològics, geològics… i que inclouran un desplegament d’elements d’interpretació i senyalització.

Així, aquestes rutes permetran:

  • Desenvolupar un turisme segur, on els espais a l’aire lliure seran els principals escenaris.
  • Apostar per un turisme saludable i actiu.
  • Potenciar la mobilitat sostenible.
  • Un recurs central per a l’ecoturisme.
  • Convertir Menorca amb un punt de referència en turisme marítim.
  • Donar major visibilitat al turisme rural, millorant la connectivitat amb els llocs i donant més visibilitat i promoció als seus productes.
  • Crear una ruta gastronòmica.
  • Implementació de nous equipaments per a la Reserva i Destí Starlight.
  • Establir una xarxa de miradors, zones d’avituallament i punts d’interès natural, cultural, etnològic, patrimonial...

En concret, aquest pla comptarà amb un pressupost total de 2,98 milions d’euros, dels quals la Secretaria d’Estat de Turisme aporta el 40% del total, el Govern de les Illes Balears un altre 40% i el 20% restant el Consell Insular de Menorca.

Projecte Menorca Turisme 0CO2